کول بلوم (250mL)
کول بلوم (250mL) بهترین مکمل گلدهی و بوستر تقویتی مرحله زایشی برای گیاهان مختلف است.این یک کود بدون نیتروژن و با درصد بالای فسفر و پتاسیم است.
کول بلوم باعث تقویت حجم و وزن محصولات شده و به ریشه زایی هم کمک می کند.برای استفاده از این محصول می توان از جداول جنرال هیدروپونیک استفاده کرد.
همچنین بدون جدول برای استفاده با دیگر کودها، همزمان با شروع گلدهی از دوز 2.5 تا 5 میلی در گالن هفته ای یکبار بکار ببرید.
اهمیت فسفر و پتاسیم
فسفر هم به عنوان یکی از اجزای کلیدی در ساختار گیاه محسوب می شود و هم به عنوان یک کاتالیزور در بسیاری از واکنش های بیوشیمیایی اصلی، نقش دارد. فسفر به طور اختصاصی در جذب و تبدیل انرژی خورشیدی به ترکیبات قابل استفاده گیاه مؤثر است.
فسفر یکی از اجزی مهم در DNA («واحد حافظه» ژنتیک در تمامی موجودات زنده) است. همچنین در RNA هم وجود دارد. RNA ترکیبی است که با خواندن کد ژنتیکی DNA به ساخت پروتئین و سایر ساختارهای ضروری در ساختمان گیاه، دانه دهی و انتقال ژنتیک می پردازد. ساختار DNA و RNA به کمک پیوندهای فسفری باهم در ارتباط هستند.
فسفر در ساخت ATP (واحد انرژی گیاهان) نیز نقش دارد. ATP در حین فرآیند فتوسنتز شکل می گیرد. در این واحد انرژی فسفر نقش ساختاری داشته و از ابتدای رشد بذر تا تشکیل دانه و بلوغ گیاه در فرآیندهای گیاهی شرکت می کند. بنابراین فسفر برای حفظ سلامت و قوت گیاه ضروری است. بعضی از فرآیندهای رشد که مختص فسفر هستند.
نقش حیاتی فسفر در گیاهان:
- تحریک رشد ریشه
- افزایش استحکام ساقه و شاخهها
- بهبود تشکیل گل و تولید دانه
- بلوغ سریعتر و یکنواختتر محصولات
- افزایش ظرفیت تثبیت نیتروژن در لگومها
- بهبود کیفیت محصولات
- افزایش مقاومت در مقابل عوامل بیماریزا
- حمایت از رشد و توسعه گیاه در طول چرخه زندگی آن
علائم کمبود فسفر در گیاهان
معمولا سریعترین نشانه کمبود فسفر در گیاه، بنفش شدن ساقه های گیاهان می باشد. همچنین لبه برگ ها نیز پیچ خورده و بنفش می شود.
نقش پتاسیم در گیاهان
عملکرد پتاسیم در گیاهان بسیار حیاتی است. پتاسیم به عنوان یکی از عناصر مغذی اصلی، در تقویت رشد، مقاومت در برابر بیماریها و سلامت کلی گیاهان تأثیرگذار است.
این عنصر در فتوسنتز، تنظیم روزنه، فعالسازی آنزیمها، جذب و انتقال آب، تنظیم اسمزی، جذب آب و مواد مغذی، مقاومت در برابر بیماری و رشد و توسعه ریشه نقش دارد.
بنابراین، اطمینان از تأمین منابع کافی پتاسیم برای گیاهان از اهمیت بالایی برای تولیدکنندگان و کشاورزان برخوردار است.
علائم کمبود پتاسیم در گیاهان چیست
علائم کمبود پتاسیم در گیاهان میتواند به شکلهای مختلفی ظاهر شود. از جمله علائم رایج کمبود پتاسیم میتوان به نکروزه سوختگی قهوهای رنگ و پیچ خوردگی نوک برگها، کلروز (زرد شدن) بین رگبرگها، ظهور لکههای بنفش در سطح زیرین برگ و کوتولوژی و عدم رشد عادی گیاه اشاره کرد.
برای تشخیص دقیقتر و رفع کمبود پتاسیم، توصیه میشود تغذیه گیاهان بهطور صحیح و منظم انجام شود و در صورت لزوم از محصولات حاوی پتاسیم استفاده شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.